Factuurkenmerken bij InvoiceSharing zorgen ervoor dat de facturen die door de leverancier naar zijn/haar InvoiceSharing omgeving gestuurd worden, automatisch gesplitst worden en naar de juiste klanten gestuurd worden. Dit splitsen gebeurt op basis van "factuurkenmerken".

Bijvoorbeeld:

- klantnummer

- GLN nummer

- Kamervan koophandel nummer

Wanneer de eerste 2 niet aanwezig zijn op een factuur dan zijn er nog uitgebreide mogelijkheden zoals:

- een combinatie van bedrijfsnaam met een selectie van postcode, adres, plaats

- een combinatie van postcode met een selectie van bedrijfsnaam, adres, plaats

- een combinatie van adres met een selectie van bedrijfsnaam, postcode en plaats.

Deze activeert u zelf bij Mijn bedrijf>Bedrijfsinstellingen.

Nu weet u waar u het Digitale facturenarchief voor gebruikt. In dit hoofdstuk komt u te weten hoe u van factuurkenmerken op een factuur een koppeling maakt. Deze factuurkenmerken koppelt u middels een koppeling aan een klant. Dit doet u via de pagina Mijn relaties.

Hierna klikt u op het tandwiel-icoontje om naar de pagina Gekoppelde factuurkenmerken te gaan.

U ziet dat er nog geen factuurkenmerken zijn gekoppeld aan de klant, in ons voorbeeld Koninklijke.

Om een kenmerk toe te voegen klikt u op de knop Kenmerk toevoegen.

U selecteert een kenmerk, bijvoorbeeld het BTW-nummer, om deze te koppelen aan de klant.

Om het BTW-nummer te koppelen aan de klant, klikt u op het plus-icoontje. Het BTW-nummer is nu gekoppeld aan de klant.

LET OP: U bent nog niet klaar. De facturen zijn nu nog niet verstuurd naar de betreffende klant. U dient eerst het kenmerk te activeren, pas dan worden de facturen verzonden. Zie hiervoor het volgende artikel met nummer NL03.01.02.