De leverancier dient aan de volgende punten te voldoen, zodat de klant de facturen op factuurregel makkelijk automatisch kan coderen.

Wenselijk voor een efficiënte codering bij PO facturen:

  • Eén factuur per PO.

  • De Klant en InvoiceSharing willen graag dat de producten per regel op de juiste grootboekrekening geboekt kan worden. Vraag de leverancier daarom om per product/ factuurregel een codering zoals NZI of United Nation codering mee te sturen. Dit gebruiken wij namelijk voor de matching aan jullie grootboekstructuur, wanneer producten nog niet gekoppeld zijn aan grootboekrekeningen in TBlox inkoop.


Wenselijk voor een eficiente codering voor niet PO facturen.

  • Klant en InvoiceSharing wil graag dat de producten per regel op de juiste grootboekrekening geboekt kan worden. Vraag de leverancier daarom om per product/ factuurregel een codering zoals NZI of United Nation codering mee te sturen. Dit gebruiken wij namelijk voor de matching aan jullie grootboekstructuur, wanneer producten nog niet gekoppeld zijn aan grootboekrekeningen in TBlox inkoop.

  • Graag zien wij dat de leverancier op de factuur een veld meestuurd wat aan een kostenplaats gelinkt kan worden (klantnummer, afleverlocatie, ship to code). In Isconvert kan De klant deze velden koppelen aan haar kostenplaatsstructuur.


Overige zaken:

  • BTW percentage moet per regel verstuurd worden op de factuur om een goede controle van BTW bedragen en percentages mogelijk te maken. Tevens dient dit om het BTW percentage van het product in TBlox van De klant te updaten.

  • Definiëren hoe het totaal bedrag tot stand wordt gebracht in de documentie. Bijvoorbeeld wanneer er per regel berekend wordt wat de totaalprijs is en deze later bij elkaar opgeteld worden kan er een verschil zijn omdat de prijzen vanwege btw percentages afgerond worden. Wordt de BTW per regel berekend of over het totaalbedrag? Vragen of de leverancier dit kan documenteren en kan aanleveren bij InvoiceSharing.

  • Bijzondere kosten moeten in het factuurformaat gedefinieerd staan als bijzondere kosten. Denk hierbij aan emballage, transportkosten, administratiekosten . Dit zodat TBlox deze apart kan herkennen en de klant deze apart kan boeken.

  • Totstandkoming van kortingen en hoe deze berekend worden definiëren in de documentatie en deze opleveren aan InvoiceSharing. Dit alleen wanneer de kortingen ook op de factuur vermeld worden.