Nu weet u waarvoor u InvoiceSharing kunt gebruiken. Hieronder volgt een korte beschrijving over hoe InvoiceSharing werkt.



Het is niet moeilijk om met InvoiceSharing aan de slag te gaan. Een digitale factuur doorloopt InvoiceSharing in vijf stappen. Allereerst wordt de factuur vanuit het systeem van de verstuurder (leverancier) geëxporteerd en ingeladen in InvoiceSharing. Vervolgens wordt de digitale factuur verrijkt met behulp van IS-Enrich. Hierdoor voldoet deze factuur aan alle wettelijke factuurvereisten. IS-Enrich helpt verstuurders van facturen om de digitale factuur die wordt geüpload te controleren en indien nodig aan te verrijken. In Nederland is het verplicht dat het BTW nummer op verstuurde facturen staat. Het kan voorkomen dat het BTW nummer van de verstuurder niet voorkomt op de digitale factuur. Dit lost u op door in InvoiceSharing bij de registratiegegevens van de verstuurder het BTW nummer in te vullen. Met behulp van IS-Enrich wordt het BTW nummer toegevoegd aan de digitale factuur waar het nog niet opstond. De digitale factuur is nu correct en kan in het digitale factuurarchief geplaatst worden.


Als de digitale factuur aan alle factuurvereisten voldoet, dan verstuurt de leverancier de correcte digitale factuur naar de ontvanger. Nu heeft de verstuurder een correcte digitale factuur in het digitale factuurarchief van InvoiceSharing geplaatst. Deze digitale factuur wordt door IS-Validatie gecontroleerd op de factuurvereisten van de verstuurder, de soort factuur en het land waar de factuur naartoe wordt gestuurd. Als de controle goed verloopt dan wordt de digitale factuur gevalideerd. Deze factuur ontvangt de ontvanger in haar InvoiceSharing brievenbus vanuit het digitale archief. De ontvanger kan zelf kiezen of de factuur geprint wordt, maar hij kan er ook voor kiezen dat de digitale factuur als PDF-factuur gemaild wordt. Voordat de factuur de boekhouding ingaat kan de ontvanger met behulp van IS-Convert deze factuur converteren, aggregeren of coderen.